Lovasrendőrök, görögtüzek – közleményt adott ki az Ajax a rangadó után

Szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a holland derbi, azt még nem tudni, mi lesz a meccs vége.


A vasárnapi Ajax Amsterdam – Feyenoord Rottendam holland klasszikus az 55. percig tartott, 0 – 3-as állásnál végképp elszabadultak az indulatok, égő fáklyákat dobáltak a lelátóra, lovasrendőröket is be kellett vetni.

Már előtte is akadtak kisebb atrocitások a nézőtéren, de a második félidő elejére már tarthatatlanná fajult a helyzet, a játékosok az öltözőbe menekültek. A kedélyek ekkor sem csillapodtak, az Ajax-szurkolók nekiestek saját létesítményüknek.

A Feyenoord játékosai pedig az öltözőben rekedtek, és jó darabig nem tudták elhagyni azt. A stadion közelében a rendőrök könnygázt is használtak.

Végül az Ajax közleményt adott ki. „A klub vezetősége és felügyelőbizottsága elhatárolódik attól a helytelen viselkedéstől, amely a vasárnapi Feyenoord elleni mérkőzés megszakításához és az azt követő zavargásokhoz vezetett. Ez nem az Ajaxra jellemző magatartás” – áll a közleményben.

Az amszterdami klubhoz kapcsolódik, hogy menesztették a sportigazgatót: Sven Mislintat kirúgásának hátterében a szervezeten belüli széleskörű támogatás hiánya áll.

Azt egyelőre nem tudni, mi lesz a továbbiakban a félbeszakadt mérkőzéssel. Az „Algemeen Dagblad” azt írja, a KNVB-nek (nemzeti szövetség) három lehetősége van: az 55. perctől véglegesnek tekintheti a 3-0-s eredményt, elrendelheti a mérkőzés befejezését, vagy dönthet az újrajátszás mellett. Az első forgatókönyv tűnik a legvalószínűbbnek.

Borítókép: NESimages/Herman Dingler/DeFodi Images via Getty Images

Videók