Lewandowski megnevezte kivel harcolhat a „spanyol aranycipőért”

A Barcelona sztárjátékosa szerint manapság nehezebb sok gólt szerezni a La Ligában.


Robert Lewandowski továbbra is bízik saját magában, annak ellenére, hogy viszonylag lassú szezonkezdésen van túl és a Real Madrid sztárja Jude Bellingham vezeti a La Liga góllövőlistáját.

"A szezon hosszú. Bellingham pedig egy nagyon jó játékos" - mondta Lewandowski a Real Madrid középpályásával folytatott Pichichichi-versenyről.

A spanyol futballban a Pichichi-trófeát a Marca sportújság ítéli oda minden szezonban a legtöbb gólt szerző labdarúgónak. A díj az Athletic Bilbao híres játékosáról, Rafael Moreno "Pichichi"-ről kapta a nevét.

"Manapság nem könnyű sok gólt lőni a La Ligában, mert sok csapat védekező és fizikális stílusban játszik” – folytatja Lewandowski.

"Mi azonban a Barcelona vagyunk. Így nem csak nyerni akarunk, hanem sok gólt akarunk lőni" - tette hozzá a lengyel támadó.

Bellingham ebben a szezonban eddig 11 mérkőzésen 10 gólt szerzett a Real Madrid színeiben és így egyelőre ő lőtte a legtöbb gólt a spanyol bajnokságban, míg Lewandowski ugyanennyi mérkőzésen csupán hét gólt szerzett.

A 35 éves támadó csütörtökön vette át a tavalyi szezonért elnyert Pichichi-díját, mivel az előző idényben 23 gólt szerzett első Barcelonában teljesített szezonja során a spanyol bajnokságban.

Borítókép: Eric Alonso/Getty Images

Videók