"Lesznek még meglepetések" a FIFA korrupciós ügyében

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért versenybe szálló Jerome Champagne, a szervezet korábbi főtitkára úgy véli, lesznek még "meglepetések" a 2018-as és 2022-es világbajnokság helyszínkijelöléséhez kapcsolódó korrupciós ügyben.


Az 56 éves francia szakember a Bild című napilap pénteki számában azt mondta, ez a téma még sokáig nem fog megnyugtatóan lezárulni.

"A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI és a svájci államügyészség is vizsgálódik, ez pedig azt mutatja, hogy a nyilvánosság előtt még nem mindent sikerült tisztázni" - nyilatkozta Champagne, aki újfent hangsúlyozta, elnökké választása estén az egész FIFA-t megreformálná.

Az elnökjelölt - aki jövő május végén száll harcba a posztért a regnáló Joseph Blatterrel szemben - jelezte, tart attól, hogy az elnökválasztás nem lesz sportszerű. "Ennek ellenére bízom abban, hogy a FIFA egy demokratikus szervezet, s a voksolás átlátható lesz" - tette hozzá.

Champagne hangsúlyozta, ha újra zárt ajtók mögött döntenek, az még jobban károsítja majd a FIFA amúgy sem jó hírnevét.

"A futball piramisában sajnos nagyon sok olyan ember van, aki elsősorban saját magán akar segíteni, nem pedig a sportágon. Ezen én változtatni akarok" - mondta a francia elnökjelölt.

Videók