Kritika érte a Celtic csapatát hazájában

A glasgow-i alakulat az Egyesült Arab Emírségekbe utazott edzőtáborozni.


John Swinney skót miniszterelnök-helyettes kritizálta a labdarúgó-bajnokságban címvédő Celtic FC-t, amely a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések és lezárások ellenére Dubajba utazott edzőtáborozni.

A politikus a BBC-nek úgy nyilatkozott, "nem jó ötlet", hogy a glasgow-i csapat a korlátozások szigorítása előtt az Egyesült Arab Emírségekbe utazott.

"Amikor a skótoktól az életmódjuk korlátozását kérjük, mindannyiunknak példát kellene mutatnunk" - mondta Swinney. A kormány felkérte a Skót Labdarúgó Szövetséget (SFA), hogy vizsgálja ki az esetet.

A Celtic FC úgy reagált, hónapokkal ezelőtt lekötötték a túrát, amelyet minden érintett sportági szervezet és a skót kormány is jóváhagyott. Jelezte továbbá, hogy a csapat a skóciai lezárások hatályba lépése előtt indult, és olyan helyen tartózkodik, amely "nem szerepel az utazási korlátozások hatálya alá tartozó országok listáján".

A klub hangsúlyozta, az összes biztonsági intézkedést betartják, és úgy fogalmazott: "ha nem kaptuk volna meg a skót kormány engedélyét, a csapat nem utazott volna el".

A Celtic FC szombaton utazott Dubajba, ahonnan jövő hétfőn tér haza.

Borítókép: facebook/Celtic FC

Videók