Komoly következmény elé néz a VAR-asszisztens, a Newcastle csapatát ez nem boldogítja

Már a szerda esti Bajnokok Ligája mérkőzés előtt megválnak az asszisztens szolgálataitól.


Eltávolították a pozíciójából azt a VAR-játékvezetőt, aki a keddi Newcastle elleni 1-1-es döntetlen alkalmával a PSG-nek megítélt egy vitatott, nagyon késői büntetőt.

A lengyel játékvezető, Tomasz Kwiatkowski a Parc des Princes-ben vezette az összecsapást, és a mérkőzés legvégén úgy döntött, hogy a Newcastle védője, Tino Livramento kezezése miatt megadja a büntetőt a PSG számára.

A büntetőhöz Kylian Mbappe lépett oda a 98. percben és magabiztosan értékesítette azt, amivel pontot mentett Luis Enrique csapatának.

Az eredménynek komoly következményei lehetnek a Bajnokok Ligája-csoportjukra nézve, a PSG ugyanis egy fordulóval a csoportkör vége előtt így megtartotta második helyét, két ponttal megelőzve a Newcastle-t.

A büntetőt Szymon Marciniak játékvezető nem adta meg, de később megváltoztatta a döntést, miután Kwiatkowski felkérte, hogy nézze vissza az esetet a VAR képernyőn.

Kwiatkowskinak a szerda esti Real Sociedad-RB Salzburg összecsapáson kellett volna dolgoznia. Most azonban a beszámolók szerint eltávolították a pozíciójából.

A lengyel játékvezető helyettesének kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A 45 éves szakember rendszeresen bíráskodik a lengyel élvonalban, és az európai versenysorozatokban is van tapasztalata.

A Newcastle főnöke, Eddie Howe nagyon kritikusan nyilatkozott a VAR döntéséről, kijelentve: "Úgy érzem, hogy ez egy rossz döntés, és rendkívül frusztráló számunkra, hiszen tudjuk, hogy milyen kevés idő volt hátra a mérkőzésből. Most már semmit sem tehetünk ellene."

A Szarkáknak most a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában az AC Milant kell legyőzniük hazai pályán, és még így is bízniuk kell abban, hogy a PSG nem nyer a Borussia Dortmund otthonában, hogy ezzel bebiztosítsák helyüket a legjobb 16 között.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók