Komoly kihívás lesz a Liverpoolnak megszerezni Xabi Alonsót

Több korábbi csapata is szeretné a kispadján tudni a spanyolt.


A Liverpool egy komolyabb csapást mért Xabi Alonsóra, aki a szezon végén válthatná le Jürgen Kloppot.

Alonso az első számú esélyes Klopp helyére a Liverpoolnál, miután a német főnök úgy döntött, hogy lemond a menedzseri posztról.

A 42 éves szakember, aki játékosként öt szezont töltött az Anfielden, ebben a szezonban csodákat művelt a Bayer Leverkusennél.

A csapata a Bundesliga élén áll, öt pontos előnyben a címvédő Bayern Münchennel szemben, miután a múlt hétvégén 3-0-ra legyőzték Thomas Tuchel csapatát.

A Leverkusen az idei szezonban 21 bajnoki mérkőzéséből 17-et megnyert, és időnként szenzációsan futballozott.

De nem a Liverpool az egyetlen csapat, amelyik szemet vet Alonsóra, aki iránt a Real Madrid és a Chelsea is egyaránt érdeklődik.

Nem is beszélve a Bayernről, ahol egyre valószínűbb, hogy nyáron megválnak Tucheltől, és a The Times szerint a bajorok szeretnék megelőzni a Liverpoolt a Xabi Alonso megszerzéséért folytatott harcban.

Alonso, aki 2014 és 2017 között játszott a Bayernnél, a legesélyesebb állandó jelölt, de Hansi Flicket is kapcsolatba hozták a bajorok edzői munkájával kapcsolatban.

Úgy tűnik, a korábbi világbajnok spanyol a régi csapatai közül választhat, ha úgy dönt, hogy a nyáron elhagyja a Leverkusent.

Tuchelre egyre nagyobb nyomás nehezedik, miután a csapata egymás után szenvedett vereséget a Leverkusen elleni csúcsrangadón a bajnokságban és a Lazio ellen a Bajnokok Ligájában.

Szerdán Rómában 1-0-ás vereséget szenvedtek, így a Bajnokok Ligája kiesés szélére sodródtak.

A mérkőzés után Christoph Freund, a Bayern sportigazgatója így nyilatkozott: „Természetesen Tuchel küzd a helyzettel, ami mindannyiunk számára nagyon nehéz. Mindannyian egy csónakban evezünk. Nem könnyű, de együtt fogunk kijönni ebből. Ez a célunk."

Borítókép:  Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images

Videók