Kloppnak választania kellett Ronaldo és Messi között

A Liverpool menedzsere elmesélte, hogy melyik játékossal készítette el az egyetlen szelfit, amit a telefonjában őriz.


A Liverpool menedzserének, Jürgen Kloppnak választania kellett Cristiano Ronaldo és Lionel Messi között a mobiltelefonjában szereplő egyetlen szelfi kedvéért.

A német szakembernek sikerült a labdarúgás mindkét titánjával összefutni az edzői pályafutása során, illetve különböző díjátadókon is volt szerencséje ugyanabban a közelségben lennie hozzájuk.

Klopp nem szokott nagyon fotózkodni, mégis az egyik ilyen eseményen úgy érezte, hogy egy különleges kivételt kell tennie.

Az 56 éves szakember a nyolcszoros Aranylabdás Messivel készített képet, pedig Ronaldo is ott mászkált a környéken.

"Van egy szelfim az okostelefonomon" - mondta Klopp a 2018-as LFC Foundation gálavacsora premierjén egy különleges kérdés-felelet során. "Az Messivel készült. Pedig Cristiano is ott volt a szobában..." – mesélte.

Nem lehet hibáztatni Kloppot, amiért előkapta az okostelefonját, és elkészítette a felbecsülhetetlen értékű képet.

Később a Sky Sportsnak adott interjúban beszélt a pillanatfelvételről, ahol kitért a Messi iránti rajongására is.

Így nyilatkozott: „Csak egy szelfi van a telefonomon olyan "idegennel", akit nem ismerek személyesen: Messivel. Én is egy rajongó vagyok, sok futballistát szeretek... Ha szereted a labdarúgást, akkor hogyan nem lehetsz Messi rajongó? Ez lehetetlen.”

Klopp 2019-ben testközelből láthatta Messi zsenialitását, amikor a Barcelona színeiben egy elképesztő szabadrúgásgólt lőtt a Liverpool ellen.

A Liverpool aztán csodával határos módon visszavágott az Anfielden, és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Egy év elteltével Klopp a Messi és Ronaldo vita kapcsán szólalt meg és mindkettőjüket dicsérte a hihetetlen teljesítményükért.

"Számomra Messi a legjobb, de Ronaldót sem tudnám jobban csodálni, mint amennyire már most is csodálom" - mondta a freekickerz YouTube-csatornának, amikor feltette az égető kérdést.

"A magyarázat a következő: mindkettő ellen játszottunk már, és mindkettőt szinte lehetetlen levédekezni, de Messinek születésétől kezdve sokkal alacsonyabbak a fizikai képességei.”

"Ha lefesthetnénk magunknak a tökéletes játékost, akkor az olyan magas lenne, mint Ronaldo, olyan magasra tudna ugrani és olyan gyorsan tudna futni, mint a portguál. Plusz ami aztán még ehhez hozzáadódik, mint a teljes hozzáállása, az abszolút tökéletes és profi, ennél jobb nem is lehetne” – zárta gondolatait a Liverpool menedzsere.

Az utóbbi időben sok szólaltak meg azzal kapcsolatban, hogy Messi a világbajnokság és a nyolcadik Aranylabda megnyerésével bebiztosította magának a valaha volt legjobb játékos címét.

Borítókép: Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Videók