Kinézte Bellingham utódját a Dortmund - sajtóhír

A játékost a Bayern München is figyeli…


Ritkán nyer párharcot az átigazolási piacon a Dortmund, ha az ellenfél a Bayern München. A felek időről időre mégis összecsapnak, így lehet ez Edson Álvarez esetében is.

Az Ajax középpályását korábban vitte volna már a Chelsea is, de a felek akkor nem jutottak egyezségre. A német Bild pár nap eltéréssel a Bayern München és a Dortmund érdeklődését is megszellőztette.

A 25 esztendős mexikói középpályás jelenleg az Eredivise második legértékesebb játékosa – piaci értéke 35 millió euró – a csapattárs Jurrien Timber (42 millió euró) mögött.

Álvarez még 2019-ben tette át a székhelyét Európába, nevelőklubja a Club America pedig 15 millió euróval lett gazdagabb. Jelenlegi szerződése 2025-ig szól, így az Ajax mondhatni kényelmes alkupozícióból várhatja a nyári átigazolási időszakot.

A Bild megjegyzi, hogy Álvarez egy sokkal védekezőbb stílusú labdarúgó, mint Bellingham, akinek a pótlása így csak részben lenne megoldva. A Real Madridba tartó 19 esztendős angol sztárért egyébként 120-150 millió eurót is kaphat a Dortmund.

Fotó: Khalil Bashar/Jam Media/Getty Images
 

Videók