Itt a világ 10 legértékesebb labdarúgójának rangsora

A lista a CIES Football Observatory jóvoltából készült, amely a játékosokat az átigazolási értékük alapján rangsorolja - figyelembe véve a labdarugók életkorát és aktuális szerződésük hosszát. - TOP2023: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


A lista élén a Real Madrid sztárja, Vinicius Junior áll, akinek az értéke meghaladja a 250 millió eurót. A 23 éves játékos a Realnál 1 milliárd eurós kivásárlási záradékkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy ha valaha is elhagyná a Bernabeut, az a tényleges értékénél jóval magasabb összegért történne.


Vinicius mögött a Real Madridos csapattársa, a kiváló formában futballozó Jude Bellingham áll, akinek a valós átigazolási értéke szintén meghaladja a 250 millió eurót. Az angol sztár nyolc bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett, mióta nyáron Madridba érkezett, és ezzel beérte a saját maga által szerzett góljainak számát, amit a tavalyi szezonban a Borussia Dortmundban színeiben elért.

A Premier League legmagasabbra értékelt játékosa Erling Haaland, aki szintén 250 millió euró felett áll. A norvég az elmúlt szezonban a legtöbb gólt szerezte egy Premier League-szezon alatt, és az idei kiírást is hasonlóan megállíthatatlan formában kezdte.


A következő helyen egy másik Real Madrid-sztár áll Rodrygo személyében, míg az Arsenal sztárja, Bukayo Saka az ötödik helyre lépett előre, miután az év elején új szerződést kötött az Ágyúsokkal. Mindkét játékos értéke meghaladja a 200 millió eurót.


Kylian Mbappé csupán a hatodik helyen áll ezen listán, miközben a korábbi években ő állt a rangsor élén. A 150 millió euró feletti értékkel rendelkező franciának már csak egy év van hátra a PSG-nél kötött szerződéséből, ami azt jelenti, hogy a valós értékbecslése még alacsonyabb is mint a korábban említett összeg.
Januárban Mbappe más klubokkal is tárgyalhat majd egy előszerződésről, ami lehetővé tenné számára, hogy nyáron szabadon igazolhatóként távozzon Párizsból.

A top 10-et a Barcelona középpályásai, Gavi (hetedik) és Pedri (kilencedik), a Manchester City játékosai közül Phil Foden és az Arsenal középpályása, Gabriel Martinelli zárja.

A teljes top 10 a CIES-en keresztül a következőképpen néz ki:
1. Vinicius Junior (Real Madrid)
2. Jude Bellingham (Real Madrid)
3. Erling Haaland (Manchester City)
4. Rodrygo (Real Madrid)
5. Bukayo Saka (Arsenal)
6. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain)
7. Gavi (Barcelona)
8. Phil Foden (Manchester City)
9. Pedri (Barcelona)
10. Gabriel Martinelli (Arsenal)

Borítókép: Angel Martinez/Getty Images

Videók