Hónapokig nem kaptak fizetést a Real "Galaktikusai"

A Real Madrid állítólag más fizetési struktúrát alkalmaz, mint a többi futballklub.


Bár a játékosok fizetésére gyakran heti bérként tekintenek az emberek, azonban köztudott, hogy a labdarúgók fizetése továbbra is havi kifizetéssel történik.

Azonban sokan azt állítják, hogy a 14-szeres Bajnokok Ligája győztes Real Madridnál másképpen működnek a dolgok.

A Realban rengeteg nagynevű játékos megfordult már, köztük olyanok, mint Cristiano Ronaldo, Ronaldo Nazario, David Beckham, Luis Figo vagy akár Jude Bellingham.

Mindannyian szép summát kerestek volna havonta, de a korábbi ír válogatott Andy Townsend szerint a Real Madrid játékosai szokatlan módon évente csak kettő alkalommal kaptak fizetést.

A korábbi Chelsea játékos a talkSPORT-nak nyilatkozva elmondta: "Ismered a Real Madrid játékosokat? Én tudom, mert Michael Owen mesélte ezt nekem korábban, hogy amikor a Real Madridhoz szerződsz, akkor évente csak kétszer kapsz fizetést.”

"Ez egy szép kis összeg, ami röpköd, de biztos vagyok benne, hogy évente csak kétszer kapnak fizetést” – állítja Towsend.

"Nem akarod felidegesíteni a vezetőséget, mert biztos akarsz lenni benne, hogy amikor eljön a december, és az első fizetésed összege a számládra kerül, akkor jól akarsz járni” – jegyezte meg viccesen a volt játékos, aki jelenleg szakkommentátorként tevékenykedik.

Owen egy szezont töltött a Realnál a 2004/05-ös szezonban, és 16 gólt szerzett minden versenysorozatot figyelembe véve.

Sok szurkoló megkérdőjelezte, hogy vajon a szokatlan fizetési gyakoriság még mindig aktuális-e, tekintve mindazt, hogy Owen már elég régen játszott utoljára a Santiago Bernabeuban.

A Real legutóbbi nagy húzása a nyáron 88,5 millió fontért érkező Jude Bellingham megszerzése volt, aki hatéves szerződést írt alá.

Bellingham állítólag körülbelül heti 220 000 fontot keres a Realnál, és eddig 14 mérkőzésen szerzett 13 góljával mondhatni „megért minden pénzt”.

A SPORTbible azóta megkereste a Real Madridot, hogy kommentálja a hírt.

Borítókép: Denis Doyle/Getty Images

Videók