Hazard az emberi oldaláról: „Néha egy jó meccs után jól esik egy-két sör”

„Az első hónap a szezonban az a rész, ami csak a kezdet volt, aztán szeptembertől és októbertől szárnyaltam.”


A már visszavonult Eden Hazard bevallotta, hogy mindig túlsúlyosan kezdte az új szezont. Eden Hazard, a káprázatos futásairól és lábmunkájáról ismert zseni nemrég őszinte betekintést engedett szezonon kívüli életmódjába, ami vitákat és csodálatot egyaránt kiváltott.

A belga varázsló, akinek a Chelsea és a Real Madrid kluboknál töltött időszaka megszilárdította státuszát a futballelitben, megnyílt a szezon előtti felkészülés laza megközelítéséről, felfedve a sportoló mögött rejlő, emberi oldalt.

Hazard vallomása az Obi One podcastben, amelynek házigazdája a Chelsea korábbi csapattársa, John Obi Mikel, arról, hogy néhány kilóval nehezebben tért vissza az edzőtáborokba, beszédtémává vált.

„Ez igaz volt. Minden nyáron felszedtem négy-öt kilót, mert úgy gondoltam, hogy 10 hónapig annyit adsz, hogy a legmagasabb szintre hozd a tested, szóval a szabadidőd a szabadidőd. Ne kérjenek tőlem semmit. Szeretek a családommal lenni, a tengerpartra járni, szóval ne kérjétek, hogy abban a három-négy hétben fussak. Focizhatok a tengerparton a gyerekeimmel, nem probléma, de ne kérd, hogy fussak.”

A laza holtszezon ellenére Hazard elkötelezettsége a szakmája iránt töretlen maradt, és a szezon előrehaladtával jelentősen megugrott a formája.

„De, ha végignézzük a karrieremet, az első hónap a szezonban az a rész, ami csak a kezdet volt, aztán szeptembertől és októbertől szárnyaltam, mert időre volt szükségem, hogy a testem és az elmém a legjobb formába kerüljön. Szóval igen, ez igaz, öt kilóval plusszal tértem vissza a nyaralás után. Belga srácként szeretjük a söröket, mert az én hazámban vannak a legjobb sörök a világon, szóval nem mondom, hogy minden nap ittam, mert ez nem igaz, de néha egy jó meccs után jól esik egy-kettő" - elmélkedett Hazard.

Borítókép: Diego Souto/ Quality Sport Images/Getty Images

Videók