Goretzka és Martínez nélkül indult el a Bayern kerete a klubvilágbajnokságra

A hétfői elődöntőben az egyiptomi al-Ahlival mérkőzik a bajor csapat.


Hétórás késéssel indult el a Bayern München labdarúgócsapata a katari labdarúgó-klubvilágbajnokságra.

A bajorok a pénteki bajnoki összecsapás után - amelyen Berlinben győzték le a Dárdai Pál edzette Herthát 1-0-ra - még éjszaka indultak volna, de megcsúsztak az idővel, és a légügyi szabályoknak megfelelően éjfélig már nem tudták volna elhagyni a német fővárost. A gép - amelyen így viszont cserélni kellett a legénységet - végül hét óra előtt pár perccel kapta meg a felszállási engedélyt.

A Bayern München 22 tagú utazó keretében nem lehetett Leon Goretzka és Javi Martínez, akikről egy hete jelentették be, hogy megfertőződödtek a koronavírussal.

Hans-Dieter Flick vezetőedző szerint Goretzka esetében van remény, hogy társai után utazik, és legalább a csütörtöki, második találkozón pályára léphet, Martínez katari szereplését azonban valószínűtlennek nevezte.

A Bajnokok Ligájában címvédő német gárda a klubvilágbajnokság hétfői elődöntőjében az egyiptomi al-Ahlival találkozik, míg a másik, vasárnapi párban a brazil Palmeiras ellenfele a mexikói Tigres UANL lesz. A 3. helyért és az aranyéremért csütörtökön küzdenek a tornán. 

Borítókép: Boris Streubel/Getty Images

Videók