Gerrard kicsit csalódott, fontolgatja a visszavonulást

Steven Gerrard az elmaradt bajnoki cím miatt csalódottan távozik a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapatától.


A 36 éves angol középpályás kifejtette: amikor tavaly elhagyta nevelőegyesületét, a Liverpoolt, az volt a célja, hogy megnyerje az észak-amerikai profiligát (MLS).

„Természetesen csalódott vagyok, mert ez nem sikerült, ugyanakkor büszkeséggel tekintek vissza arra, amit az itt töltött időszakban elértünk. Mindkétszer bejutottunk a rájátszásba, és számos emlékezetes pillanatom volt a pályán" - nyilatkozta a Galaxy honlapján kedden Gerrard.

Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya - aki 18 hónap alatt 34 mérkőzésen öt gólt szerzett az amerikai együttesben - hozzátette, a közeljövőben szeretne sok időt a családjával tölteni, és eldönteni, hogyan folytassa a pályafutását. Egyelőre azt sem tudja, hogy játékosként szerepel vagy edzőként tevékenykedik jövőre, bár a Liverpoolnál már korábban jelezték, hogy trénerként számítanának rá.

Gerrad 17 évig futballozott a Vörösöknél, 2005-ben ő volt a csapatkapitánya a Bajnokok Ligája-győztes együttesnek. A Premier League-ben nem volt bajnok, az FA Kupát viszont kétszer, a Ligakupát háromszor, az UEFA Kupát pedig egyszer nyerte meg.

„Természetesen nem ér véget a kapcsolatom a labdarúgással, hiszen több megfontolandó ajánlatot is kaptam, úgyhogy a következő hónapokban biztosan visszatérek a sportágba. A pályán és azon kívül is vannak lehetőségeim, ezért most egy rövid gondolkodási időre van szükségem" - mondta.

A Galaxy vezetőedzője, Bruce Arena úgy fogalmazott: nagy megtiszteltetés, hogy a labdarúgóként és emberként is kiváló Gerrard - aki minden idők egyik legismertebb játékosa - az elmúlt két szezonban a csapatában szerepelt.

Videók