Gavi és 10 másik szupersztár, akik megsérültek a válogatott szünetben

A válogatott szünetben több élvonalbeli játékos is lesérült, íme az eddigi lista a legfontosabbak közül.


A sérülések természetesen hozzátartoznak a játékhoz, de az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a futballisták sokkal gyakrabban és hosszabb ideig kénytelenek pályán kívül lenniük, mint valaha.

Sokan úgy vélik, hogy a sérülések megnövekedett aránya annak a közvetlen következménye, hogy a futballistáknak túl sok meccset kell játszaniuk egy szezonban, ami lehetséges, mivel a terhelés is hozzájárulhat a sérülésekhez.

Úgy tűnik, hogy a 2023-as év utolsó válogatott szünete lesz a legtöbb sérülést követelő időszak, mivel egyszerre több élvonalbeli játékos is sérülést szenvedett.

Íme 11 nagyobb név, akik a mostani válogatott szünetben megsérültek, miközben a hazájukat képviselték.

GAVI

A Barcelona sztárja, az egyik, ha nem egyenesen a legismertebb sérültje a válogatott szünet alatt megsérült játékosok közül.

A Barcelona megerősítette, hogy a játékosnak teljes elülső keresztszalag szakadása van a jobb térdében, és ehhez társul az oldalsó meniszkusz sérülése is.

A 19 éves játékos a spanyol válogatott válogatottbeli mérkőzése közben sérült meg a csapat Európa-bajnoki selejtezőcsoportjának utolsó, Grúzia elleni mérkőzésén, és mindössze 26 perc után kellett levonulnia a pályáról.

Várhatóan hosszú időre kidől, kihagyja a szezon teljes hátralévő részét, beleértve a jövő nyári Európa-bajnokságot is.

ANDRE ONANA

A Manchester United kapusát, Andre Onanát lecserélték a kameruniak Mauritius ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésének 81. percében, miután az egyik védése során sérülést szenvedett.

Kamerun csapat tagjai nem közöltek részleteket a sérülés típusáról és súlyosságáról, de a kapus „kivette” magát a keddi, Líbia elleni mérkőzésre készülő keretből.

A 27 éves játékos azóta visszatért a Manchester Unitedhez, hogy a következő mérkőzés előtt - amely az Everton elleni nehéz Premier League összecsapás lesz idegenben - megvizsgálják a sérülés súlyosságát.

MATEO KOVACIC

A Manchester City középpályása, Mateo Kovacic újabb visszaesésnek néz elébe: a The Athletic beszámolója szerint visszatérő négyfejű combizom sérülése miatt két-három hétre kénytelen a pályán kívülről követni az eseményeket.

A horvát játékos visszalépett a Lettország és Örményország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésektől, és visszatért Manchesterbe, hogy kivizsgálják a problémát.

EDUARDO CAMAVIGNA

A Real Madrid megerősítette, hogy a középpályásuk Eduardo Camavinga jobb térdében elszakadt az oldalsó oldalszalag. és hosszú időre kidőlt.

A 21 éves játékos a francia válogatottal való egyik edzése közben szenvedte el a sérülést, és elképzelhető, hogy műteni kell, ami jelentősen meghosszabbítaná a felépülés idejét.

WARREN ZAIRE-EMERY

Újabb francia középpályás sérült meg a válogatott szünetben, Warren Zaire-Emeryt le kellett cserélni a Gibraltár elleni 14-0-ás győzelem alkalmával.

A PSG 17 éves sztárja nem sokkal azután sérült meg, hogy gólt szerzett a válogatottbeli bemutatkozásakor, és most várhatóan kihagyja a számára nagyszerű szezon hátralévő részét.

ERLING HAALAND

Erling Haaland a félidőben lépett pályára hazája Feröer-szigetek elleni barátságos mérkőzésén, majd a 2-0-ás győzelem utolsó perceiben a földre esett, és ugyanazt a bokáját szorongatta, amely már korábban okozott neki gondot ebben a szezonban.

A Manchester City már kapcsolatba lépett a játékossal, és miután megkapta a kezelést, folytatni tudta a játékot, a norvég csapatorvos, Ola Sand és a menedzser, Stale Solbakken pedig tájékoztatást adott a sérülése állapotáról.

Haaland sérülése, mint kiderült nem súlyos, és a 23 éves játékos várhatóan a következő Liverpool elleni mérkőzésén már visszatérhet.

SON HEUNG_MIN

A Tottenham sztárjátékosa és csapatkapitánya, Son Heung-Min kezelésre szorult, miután a második félidő végén csúnyán megütötte a jobb térdét a Szingapúr ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen.

Son egy lenyűgöző bal lábas találatot szerzett, majd nem sokkal később fájdalmában összeesett, de a csapatkapitány végül befejezte a meccset.

VINICIUS Jr

A Real Madrid sérülésgondjai tovább folytatódtak, mivel megerősítették, hogy Vinicius Junior " combizomszakadást" szenvedett a baljában a Brazília Kolumbia elleni veresége alkalmával.

A sérülés miatt Vinicius várhatóan az újévig nem léphet majd pályára, ami újabb jelentős csapás a Real Madrid számára, amely már eddig is számos sérülttel bajlódott.

MICHAIL ANTONIO

A West Ham támadója, Michail Antonio a szombat esti, Kanada elleni Concacaf Nemzetek Ligája negyeddöntő első félidejének végén ment le a pályáról, és látták, hogy sántikál az alagútban.

Antonio visszarepült Angliába, hogy megvizsgálják, mivel egyre csak nőtt az aggodalom, hogy a csatár a szezon hátralévő részét kihagyni kényszerül a térdközépcsont szalagjának sérülése miatt.

JARROD BOWEN

A válogatott szünet kettős csapást jelentett a West Ham számára, mivel Jarrod Bowen sérülése azt is jelenti, hogy a klub egy ideig két fontos támadó nélkül marad.

Gareth Southgate vasárnap este megerősítette, hogy Jarrod Bowen sérülés miatt nem léphetett pályára.

EVAN FERGUSON

Evan Ferguson a Hollandia elleni, Amszterdamban rendezett Európa-bajnoki selejtezőn szedett össze combizom sérülést.

A Brighton csatárát az 55. percben kellett lecserélni, és a tinédzser láthatóan jeget kent a combhajlítójára, miután lejött a pályáról.

Borítókép: Ion Alcoba/Quality Sport Images/Getty Images

Videók