Firmino: "Salah mindenkit frusztrált a Liverpoolnál”

A brazil játékos öt szezont játszott együtt Salahval a Liverpool színeiben.


"Nem tudom, hogy tisztában volt-e ezzel vagy sem, de Salah mindenkit frusztrált, amikor nem passzolta le a labdát a csapattársainak" - meséli kendőzetlenül könyvében Roberto Firmino.

"Én jobban tudtam, hogyan kell kezelni ezt a helyzetet, mint a legtöbb csapattársunk. Klopp mindannyiunk előtt foglalkozott ezzel a kérdéssel és azt mondta, hogy amikor egy csapattárs jobb helyzetben van, akkor a labdát le kell passzolni."

"Ez egy egyértelmű célzás volt, ami Salahnak szólt. Az évek során azt kell mondanom, hogy a játékának ez a része jelentősen javult. Fokozatosan megtanult kevésbé önző és még inkább együttműködőbb lenni, annak ellenére, hogy ő egy támadó, egy góllövő, és minden csatár hajlamos egy kicsit "mohó" lenni, ha a gólszerzésről van szó és ez normális.”

"Mindig beszélgettem vele, tanácsokat adtam neki, próbáltam megnyugtatni. Azt mondtam neki, hogy találja meg a békét, játsszon a csapatért, és maradjon nyugodt" - tette hozzá Firmino.

Firmino a nyáron hagyta el a Liverpoolt, miután lejárt a szerződése. A brazil a szurkolók kedvence volt az Anfielden, és a csapattársai is imádták.

Ha van valaki, aki hitelesen tud mesélni a liverpooli dolgokról, az Firmino, aki nyolc évet töltött az Anfielden.

Borítókép: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Videók