Ezt kell tudnod az új kék lapról, ami Klopp szerint egy marhaság

Pont annyira tartja rossz ötletnek, mint az elmúlt fél évszázadban bármilyen szabálymódosítást.


 Jürgen Klopp, a Liverpool leköszönő edzője éles kritikát fogalmazott meg az IFAB legújabb döntése ellen, miszerint érkezik a kék lap a futballpályákra.

Az új kártyát a játékvezető abban az esetben mutathatja fel, ha ígéretes támadást szakított meg a fault, vagy ha a játékos hevesen reklamál. Ezeknek a játékosoknak 10 percre le kell menniük a pályáról, így csapatuk addig emberhátrányba kerül.

Amennyiben valaki két kék lapot kap, vagy egy sárga és egy kék lapot, a kiállítás sorsára jut, tehát ebben a tekintetben egyenértékűnek számít a sárga kártyával.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp azonban nem hisz abban, hogy ez a módosítás jó hatással lesz a futballra.

„Ez számomra egyáltalán nem tűnik egy fantasztikus ötletnek… mondjuk az igazság az, hogy nem emlékszem arra, hogy mikor volt utoljára jó ötlete az IFAB-nak, ha valaha volt ilyenjük…”

A német szakember véleményét számos más menedzser is osztja, köztük Mauricio Pochettino is, aki úgy véli, ez a szabályváltozás csak még több vitatható szituációt és feszültséget fog szülni.

Érdekesség, hogy a kék lap 1970 óta az első új fegyelmező kártya, amit bevezetnek. Azon a világbajnokságon használták ugyanis első alkalommal a sárga és a piros lapot.

Fotó: Getty Images

Videók