Ezekre a futballklubokra kerestünk a legtöbbet 2023-ban

Nézzük, a Google adatai szerint melyik volt az a 10 labdarúgóklub, amelyekre világszerte a legtöbben „gugliztak”.


 2023 is egy mozgalmas futballév volt, ugyanis Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is klubot váltott, a szaúdi foci sosem látott összegeket költött, Európában pedig hosszú évek kemény munkája után révbe ért Pep Guardiola Manchester City-je, és triplázott.

Nézzük, mikre kerestünk a legtöbbet 2023-ban:

A lista első helyén a Real Madrid áll (44,5 millió keresés átlagosan, havonta), akik gyakorlatilag minden sorozatban címvédőként várhatták a 2023-as esztendőt. A sok sérülés, Carlo Ancelotti jövőjének kérdése, illetve Benzema távozása és pótlása, az Mbappé-saga sok érdeklődőt vonzott a klub köré.

A második helyen a Manchester United áll, 33,8 milliós havi átlagkereséssel. Náluk az Erik ten Hag körüli bizonytalanság folyamatos érdeklődést generált, emellett a tulajdonosváltás, illetve Jadon Sancho ügye is népszerű volt.

Meglepetés, de a lista harmadik helyén a Galatasaray áll (32,4 millió havi keresés), akik 2019 után ismét bajnokságot nyertek, habár esélytelenként várták az idényt. A szurkolók viselkedése és a vendégekkel szembeni ellenséges bánásmódja mindig adott témát.

4. Manchester City (29,3 millió átlagos havi keresés)

5. PSG (27,8 millió átlagos havi keresés)

6. Arsenal (24,7 millió átlagos havi keresés)

7. Palmeiras (23,3 millió átlagos havi keresés)

8. Inter Miami (20 millió átlagos havi keresés)

9. Al Nassr (18 millió átlagos havi keresés)

10. Chelsea (16,4 millió átlagos havi keresés)

Fotó: Goal.com / Getty Images

Videók