Ezek az európai klubok támogatják a Szuperligát

Portugál, holland és olasz topcsapatok is jelezték részvételüket.


Az Európai Unió Bíróságának döntése nyomán életre kelt a korábban hamar hamvába holt Szuperliga-terv. Az EUB szerint a nemzetközi (FIFA) és az európai futballszövetség (UEFA) az uniós joggal ellentétesen döntött korábban amellett, hogy megakadályozza az úgynevezett Európai Szuperliga (ESL) létrehozását.

Az ítélet kihirdetése óta számos európai futballklub jelezte, távol marad a tervezett sorozattól és inkább a jelenlegi, UEFA-féle rendszert támogatja. Így tett többek között a Bayern München, a Manchester United, az Atletico Madrid, a Sevilla és a teljes Ligue 1 is.

Azonban a Mundo Deportivo című katalán lap közzétette néhány olyan klub nevét, amelyik kifejezte, hogy a Szuperligában szeretne játszani. Ezek a következők:

Az olasz első osztályú bajnokságban játszó csapatok
PSV (Hollandia)
Feyenoord (Hollandia)
Benfica (Portugália)
Porto (Portugália)
Crvena zvezda (Szerbia)
Anderlecht (Belgium)

A Mundo Deportivo azt írja, hogy ez csak egy része azoknak a kluboknak, amelyek beleegyeztek a Szuperligában való részvételbe. Azért tették ezt, mert úgy gondolják, hogy a Szuperliga hatalmas lehetőség számukra, hogy kilábaljanak az anyagi nehézségekből.

Mindeközben megszólalt az UEFA elnöke, Aleksandar Ceferin: „Nem próbáljuk megállítani őket. Azt csinálnak, amit akarnak. Remélem, minél hamarabb elkezdik a fantasztikus versenyüket, két klubbal. Remélem, tudják, mit csinálnak, de nem vagyok benne biztos, hogy tudják. Ők nem adják el a futballt.”

Borítókép: Gualter Fatia/Getty Images

Videók