Emlékezzünk Rivaldo legendás megmozdulására - Videó

Ma 50 éves a brazil legenda.


Rivaldo pályafutása legsikeresebb időszakát a Barcelonánál töltötte, ahol mindössze 5 évet játszott. 1999-ben Aranylabdás volt, valamint megválasztották az év játékosának is még abban az esztendőben.

Mi is a legemlékezetesebb pillanat tőle? A 2000/01-es szezon utolsó mérkőzését mondanánk, ami a Valencia elleni összecsapás volt. A Camp Nou közönsége előtt 3-2-es győzelmet arattak, ahol Rivaldo pályafutása első mesterhármasát szerezte. A 3. gólját a 16-os vonaláról ollózta be, máig az egyik leggyönyörűbb gölként tartják számon.

Rivaldo Hat Trick Barcelona x Valencia 2001

A classic match. Barcelona against Valencia at Nou Camp on the last day of La Liga 2000-01. Barcelona needed to win and Valencia a draw to classify to Champi...


A meccs után Rivaldo úgy fogalmazott:
"Hihetetlen volt ez a mai mérkőzés. A győztes gól minden játékos számára különleges. Ezt a találatot az egész szezon során kitartó kemény szurkolóknak ajánlom. Örülök, hogy boldoggá tettem őket."

Rivaldo 133 góllal fejezte be barcelonai karrierjét, amit mindössze 236 meccsen hozott össze.

Rivaldo ● Top 10 Goals

(null)

Forrás: givemesport.com
Borítókép: Steve Mitchell/EMPICS via Getty Images

Sport365.hu - Rivaldo parókában és szakállal adott leckét egy csapat amatőrnek - Videó

A Barcelona legendája az elmúlt napokban töltötte be a 48. életévét, de úgy fest, még mindig varázslatos dolgokra képes a pályán. Ki ne emlékezne arra az esetre, mikor a 2002-es vb-n Törökország ellen óriásit színészkedett?! Mint ismert, egy szögletet készült rúgni a brazil klasszis, Hakan Ünsal pedig odarúgta hozzá a labdát, ami ugyan a combját találta el, de Rivaldo hatalmas fájdalmakat színlelve esett össze.

Videók