Eldőlt, ki irányítja a francia válogatottat

A mester a szerződés értelmében 2020-ig trenírozhatja a gall nemzeti csapatot.


Két évvel meghosszabbították Didier Deschamps szövetségi kapitány szerződését, aki így a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság végéig irányítja a francia válogatottat.

 
A hírt kedden a francia szövetség (FFF) elnöke, Noel Le Graet jelentette be.
 
Deschamps a 2012-es kontinensbajnokságot követően Laurent Blanc örökét vette át, a franciák akkor a negyeddöntőben búcsúztak, miután 2–0-ra kikaptak a későbbi győztes spanyoloktól.
 
Két évvel később, a brazíliai világbajnokságon már Deschamps irányította az együttest, amely a negyeddöntőben 1–0-ra maradt alul az aranyéremig menetelő németektől. A 2016-os, hazai rendezésű Eb-n döntőt játszott a francia válogatott – túlórában szenvedett vereséget Portugáliától 1–0-ra –, míg a 2018-as vb-re az európai zóna A csoportjának győzteseként jutott ki.
 

Érdekes: Dárdai Pál ezt gondolja az új kapitányról " MAGYAR FOCI › Magyar válogatott

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hétfőn Georges Leekens személyében megnevezte a labdarúgó-válogatott következő szövetségi kapitányát. Ennek kapcsán (is) nyilatkozott az egyik előd, Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak. „Nem ismerem személyesen, de logikus döntésnek tartom a kinevezését" - idézi Dárdai szavait az NSO.

Videók