Éhségsztrájkba kezdtek a szerb csapat labdarúgói - Matic támogatja őket

Matic támogatja a futballistákat.


Nemanja Matic, a Manchester United szerb labdarúgója támogatásáról biztosította egy feloszlatott szerb harmadosztályú csapat tagjait, akik éhségsztrájkba kezdtek.

Az FC Boracot azért szüntették, mert a klub fizetésképtelenné vált, a tulajdonos hosszú ideig nem fizette ki az alkalmazottak, így a játékosok bérét sem.

A futballisták mostani szélsőséges lépését azonban nem ez váltotta ki, hanem az, hogy a tulajdonos a klub megszűnését követően szinte azonnal vásárolt egy másik helyi csapatot, melyet átnevezett FC Borac 1926-ra. Az új együttes az FC Borac korábbi pályáján játszik, ugyanaz az edzője és a klub vezetőségébe is ugyanazok a személyek ülnek, akik a korábbi egyesületben. A tulajdonos viszont továbbra sem hajlandó fizetni korábbi játékosainak.

"Csak annyit szeretnék mondani, hogy nem vagytok egyedül, mellettetek állok" - üzente a sztrájkolóknak a Manchester United szerb válogatott játékosa, a 31 éves Matic.

A labdarúgókat a nemzetközi játékosszervezet (FIFPRO) szerb szövetsége is a védelmébe vette és a kormánytól követel megoldást az ügyre. A helyi FIFPRO már évek óta harcol azért a szabályozásért, hogy a klubvezetők az FC Boracnál látott módon bújhassanak ki a felelősség alól.

Borítókép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images

Videók