Egyszerre „sérült meg” három kapus a belga bajnokságban

Okkal fordultak ehhez a trükkhöz.


Négyből három bajnoki mérkőzésen történt valami érdekes a belga futballpályákon. Úgy tűnt, hogy a kapusok pontosan ugyanakkor sérültek meg, de ebben nincs semmi véletlen.

Valójában ez egy okos módja annak, hogy segítsék a játékosokat, akik a Ramadánt követik. Azt a hónapot, amikor napnyugtáig nem ehetnek és nem ihatnak.

A KAA Gent-Charleroi mérkőzésen Hervé Koffi esett ki, őt követte Tobe Leysen az OH Leuven-Mechelen, majd Maarten Vandevoordt a Westerlo-Racing Genk mérkőzésen. Ez a hirtelen „sérüléshullám” a kapusok között nem volt véletlenszerű.

Ez egy csendes megállapodás volt a játékosok között. A ligában sokan követik a Ramadánt, így azzal, hogy a 20. perc környékén sérültnek tettették magukat, szünetet tarthattak és feltankolhattak, amikor eljött a böjt megtörésének ideje.

Angliával és Hollandiával ellentétben, ahol a játékvezetők megszakíthatják a mérkőzéseket a ramadán alatt, Belgiumban nem volt ilyen szabály. Így a játékosok saját maguk találták ki ezt a megoldást, hogy támogassák csapattársaikat.

Vandevoordt utána nevetett, amikor a sérüléséről kérdezték: „Egy pillanatra kificamítottam a bokámat. Nem, ez a fiúknak szólt, akik a Ramadánt követik. Így gyorsan jutnak némi táplálékhoz”.

A KAA Gent-Charleroi mérkőzésen Davy Roef is tulajdonképpen a földre akarta vetni magát, de a másik oldalon lévő kollégája túl gyors volt.

„Úgy volt megbeszélve, hogy a 25. percben, de láttam, hogy Koffi megelőzött.” – vigyorgott a genti kapus. „Úgy tűnik, más volt a menetrendjük.”

Borítókép: tribuna.com

Videók