Egyre nagyobb bajban a Real Madrid

A csapat két kulcsjátékosa is komolyan megsérült.


A Real Madrid az elmúlt hetekben úgy tűnt, hogy túl jutott a csapatot sújtó sérüléshullámon, de a válogatott szünet két komoly sérülést is hozott.

A hosszú távú hiányzók, Militao Eder és Thibaut Courtois mellett Kepa Arrizabalaga jelenleg a kisebb sérüléséből lábadozik, míg Aurelien Tchouameni valószínűleg az idei év hátralévő részében már nem léphet pályára. A francia válogatott edzésen elszenvedett térdficamot kövekeztében Camavinga legalább január elejéig vagy közepéig nem léphet pályára.

A dél-amerikai selejtezősorozat kezdetével a dolgok még rosszabbra fordultak, és a Kolumbia ellen végül 2-1-re elveszített mérkőzésen mindössze 27 perc játék után Vinicius Junior sérülten, láthatóan nagy fájdalmakkal és frusztráltan állt ki a mérkőzésből. A Diario AS szerint hivatalos diagnózis még nem született a sérülésével kapcsolatban.

A mérkőzés után Vinicius kifejtette, hogy szerinte ez ugyanaz a probléma, mint ami a szezon elején hátráltatta őt.

"Azt hiszem, ez ugyanaz a sérülés, mint legutóbb. Ott kaptam egy ütést, és később egy kicsit rásérültem. Holnap el fogunk végezni pár tesztet, hogy lássuk, mennyire súlyos".

Vinicius nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy öt nap múlva ott lesz Brazília Argentína elleni összecsapásán, de elismerte, hogy ez azért elég "nehéz lenne".

A szezon korábbi szakaszában Vinicius augusztusban, a Celta Vigo elleni mérkőzésen szenvedett kisebb combizom szakadást, ami miatt több mint egy hónapig nem léphetett pályára. Ha ugyanez a probléma, akkor a Real Madrid 2023-as szezonjának hátralévő részét is kihagyhatja, tekintve, hogy a karácsonyi szünet december 20-án kezdődik.

Borítókép:  Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images

Videók