Egy állítólagos WhatsApp-beszélgetés szerint az UEFA elnöke idiótának nevezte Florentino Pérezt

2019-re nyúlik vissza a történet.


A TheObjective közölt egy cikket, melyben állítólag egy, a birtokukba jutott WhatsApp-beszélgetésben az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Aleksander Ceferin idiótának és rasszistának nevezte Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét. Az UEFA első embere ezt alelnökének Luis Rubialesnek mondta 2019-ben, amikor az Európai Szuperliga terítéken volt és az ötletgazda a Királyi Gárda vezére volt.

Íme a kiszivárgott állítólagos beszélgetés:

Rubiales: "Beszélek Florentinoval ha szeretnéd, mert ha itt Spanyolországban Tebas (a La Liga elnöke) és Florentino is ellenem van, az lehetetlen küldetés számomra, hogy én kiálljak a saját érdekeinkért. Gondolkodjunk, mi lehet a legjobb megoldás. Szerintem próbáljuk nyugalomra inteni őt, de veled vagyok, 100 százalékig. Ne izgulj emiatt egy másodpercig sem.

Ceferin: "Én nem akarok beszélni vele, ő is csak miattad tenne így. Ne próbáld miattam nyugtatgatni, nincs szükség rá. Büszke vagyok és támogatlak. Ő egy idióta, egy rasszista. Amit tőled kérnék inkább, hogy légy erős!"

Az állítólagos üzenetváltás - melyre konkrét bizonyíték még nincs - 2019. december 6-án zajlott le a két fél között Londonban. Egyébiránt Rubiales ekkor a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke is volt egyben, így a mondandóját alátámasztja, hogy igyekezett csillapítani azt a feszültséget, amit Pérez és az akkori Barca-elnök, Bartomeu eredményezett a Szuperliga megvalósításának ötletével. Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke az ötlet elhalását követően úgy nyilatkozott, ez az elképzelés tönkretette volna az európai labdarúgást és Florentino Pérez egocentrikusan és önzően gondolkodott az ügyben.

A Szuperliga-projekt még nem zárult le végérvenyesen, csak abban a formában, ahogyan azt a legnagyobb klubok elképzelték, úgy volt kivitelezhetetlen. Az elkövetkező években az UEFA segítségével megvalósulhat egy hasonló topliga, amely jóval jövedelemezőbb lehet a nagycsapatok számára, mint az UEFA-sorozatok.

(Borítókép: Tribuna)

Videók