Dráma: feljutás az élvonalba a 6. helyről a 96. percben - videó

A francia labdarúgó-bajnokság másodosztályának utolsó fordulója elemi izgalmakat hozott. Végül egy 96. percben esett gól is döntött a feljutásról - meg sok minden más.


 Az utolsó forduló előtt még hat csapatnak volt esélye arra, hogy a következő idényben a legmagasabb osztályban szerepelhessen. Ráadásul a sorsolás úgy alakult, hogy a hat együttes közül egyik sem játszott egymás ellen - írta az origo.hu. Végül az történt, hogy a forduló előtt a tabella élén álló Strasbourg az első helyen jutott fel. A második feljutó, az Amiens viszont csak ennek a gólnak köszönhette azt, hogy a következő idényben tagja lehet a legmagasabb osztálynak.  Hogy mikor esett ez a gól? Természetesen a 96. percben a Reims otthonában.  Ha ez a gól nem esett volna, akkor az Amiens a bajnokságot a hatodik helyen zárja. Emmanuel Bourgaud találata azonban mindent megváltoztatott, nyertek a vendégek 2-1-re és feljutottak.

 
A bajnokság végeredménye: 1. Strasbourg 66 pont, 2. Amiens 65 pont (+18-as gólkülönbség), 3. Troyes 66 pont (+16), 4. Lens 65 pont, 5. Brest 65 pont. 
 
A Strasbourg és az Amines feljutott, a Troyes osztályozót játszik. 

Videók