David Beckham 10 legszebb szabadrúgás gólja - VIDEÓ

Beckham legszebb góljai az angol első osztályban egy videóban


BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DAVID BECKHAM!

A világ egyik legpontosabb pontlövője tegnap ünnepelte 44. születésnapját. Pályájának egyik legfontosabb csapata, a Manchester United (Beckham itt mutatkozott be alig 17 évesen)  egy olyan videóval köszöntötte, amely a játékos egyik legkiemelkedőbb képességét mutatja be 10 látványos jelenettel.

Beckham mérnökien pontos szabadrúgásara jól jellemző, hogy a kapusok gyakran csak akkor tudtak mozdulni a lövésre, amikor már a hálóból kellett begyűjteni a labdát.

David Beckham névjegy

David Robert Joseph Beckham, (London, 1975. május 2. –) angol 2013-ban visszavonult, profi válogatott labdarúgó. Utolsó csapata a francia Paris Saint-Germain FC. Posztját tekintve középpályás. Az OBE kitüntetés birtokosa.

A Peléáltal 2004-ben összeállított FIFA 100-nak, és 2004-ben a Time magazin Time 100-nak tagja. 
 
Az első angol labdarúgó, aki négy különböző országban is bajnok lett.
 
2018-ban megkapta az UEFA elnökének díját. 
Beckham karrierje a Manchester Unitednél profi szerződésének aláírása után kezdődött. A felnőtt csapatban 1992-ben debütált mindössze 17 évesen. 
A Manchester Unitednél eltöltött ideje alatt a United hatszor nyerte meg a Premier League-et, kétszer az FA-kupát és egyszer az UEFA Bajnokok Ligáját, 1999-ben. 
A Manchester Unitedet 2003-ban hagyta el, hogy pályafutását a Real Madrid gárdájában folytathassa.
 
A Madridban eltöltött négy szezonja alatt Beckham lett az első brit labdarúgó, aki elérte a 100 Bajnokok Ligája szereplést.
 
Utolsó madridi szezonjában 2007. június 17-én a Real Madrid megnyerte a 2006–07-es spanyol bajnokságot. Ez az egyetlen, Madriddal elnyert trófeája. Már 2007januárjában bejelentették a Real Madridtól történő eligazolását, hogy aláírhassa 5 évre szóló szerződését a Major League Soccerben szereplő Los Angeles Galaxy csapatával. 
Első mérkőzését a Los Angeles Galaxy színeiben 2007. július 21-én játszotta egy Chelsea elleni barátságos mérkőzésen. Első gólját a 2007-es SuperLiga elődöntőjében szerezte. A bajnokságban először 2007. augusztus 15-én lépett pályára, rekord nézőszám előtt.
Pályája végén még eltöltött egy rövid időt a PSG csapatában.
2013. május 16-án bejelentette, hogy a szezon végeztével befejezi a profi futballista pályafutását.
 
Korábbi edzője, Sir Alex Ferguson mondta róla:

"Az edzéseken tanúsított fegyelmezett és precíz munkája példaértékű volt játékostársai előtt"
 
 
Források: Wikipédia, www.biography.com

 

Videók