Csányi Sándor is megszólalt a Gulácsi- és a Petry-üggyel kapcsolatban

A véleménye miatt senki sem kerülhet hátrányba.


Az elmúlt időszakban Gulácsi Péter és Petry Zsolt nyilatkozata is sok helyen téma volt. Az MLSZ elnöke az mlsz.hu-n mondta el véleményét.

Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor.

Meggyőződésem, hogy a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni ez a most kialakult vita. Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak – hangsúlyozta az MLSZ első embere.

Sport365.hu - Remélem, hogy Gulácsit nem fogják kifütyülni - Kemény Dénes

Gulácsi Péter, a magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa közösségi oldalán osztott meg egy posztot, amiben kiállt a szivárvány családok mellett. A sportoló elképesztő mennyiségű támogató üzenetet kapott, de a kommentelők egy kisebb százaléka hihetetlenül durván támadta őt a posztjáért. "Minden embernek joga van az egyenlőséghez.

Sport365.hu - Azonnali hatállyal megvált a Hertha Petry Zsolttól

Azonnali hatállyal megvált Petry Zsolt kapusedzőtől a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapata az 54 éves szakembernek a Magyar Nemzetnek adott interjúban bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett kijelentései miatt. A Hertha kedden közleményben jelentette be, hogy a klub vezetése nem tudott az interjúról, de a lap hétfői számában megjelent beszélgetés tartalmának megismerése után a kapusedző menesztése mellett döntött.

Forrás: szovetseg.mlsz.hu
Borítókép: szovetseg.mlsz.hu

Videók