Ceferin: A Real Madridnál úgy gondolják, mindenkinek meg kell hajolnia előttük

Az UEFA elnökének szavai kemények a spanyol klubbal szemben.


Az Apple+ platformon nemrég jelent meg a "War for Football" című dokumentumfilm-sorozat a Szuperliga létrehozásáról, az UEFA Bajnokok Ligája párhuzamos projektjéről, amely alapjaiban rengeti meg az európai futballt.

Az első epizódban elsősorban az UEFA szlovén elnökét, Aleksander Ceferint követik nyomon, de a témában számos fontos szereplőt hallhatunk Andrea Agnellitől Joan Laportán át Javier Tebasig és Florentino Pérezig.

A történet, amely egyértelműen a Szuperliga ellen irányul, a 2021 áprilisában történtekre összpontosít, amikor bejelentették a projektet, és - maga Ceferin szerint - Agnelli elárulta őt és az UEFA-t.

„Sok cápa úszik a futball tengerében. Amikor először hallottam a Szuperligáról. már akkor tudtam, hogy ki lesz a főnök. Mert már régóta panaszkodott nyilvánosan, hogy egy olyan klub, mint az övé, kisebb klubokkal játszik. Azt hiszik, hogy ők valamiféle elit klub, akiknek nem kellene törődniük senki mással, mert ők olyan fontosak, hogy mindenkinek meg kellene hajolnia előttük. Ők a Real Madrid, és az elnökük Florentino Pérez.”

A sorozat négy epizódos, aminek célja, hogy a szereplőkön keresztül jobban megértsük a nemzetközi labdarúgás főszereplői közötti keresztkapcsolatokat. Ha háborúról van szó, akkor a dokumentumfilm nem ad választ arra, hogy ki fogja megnyerni.

Borítókép: Mike Egerton/PA Images a Getty Images

Videók