Casillas, Pogba, Pepe... Íme Mourinho áldozatai

A "Special One" nem mindenkivel jött ki a karrierje során.


José Mourinho az elmúlt két évtizedben a labdarúgás egyik legsikeresebb menedzserének mondhatja el magát, ám az utóbbi időben már inkább a botrányairól lett híres.

A legfrisebb jelentések szeirnt, Tanguy Ndombele napjai alighanem megvannak számlálva a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatnál, ugyanis a középpályásnak olyannyira megromlott a viszonya a csapat trénerével, José Mourinhóval, hogy kijelentette, nem akar soha többé vele együtt dolgozni.

A francia játékos tavaly nyáron klubrekordot jelentő 55 millió fontért érkezett a Lyontól, ám Mourinho irányítása alatt az újraindítás utáni két mérkőzésen sem játszott. Noha Mourinho ragaszkodik ahhoz, hogy Ndombelével való kapcsolata rendben van, nem ez lenne az első alkalom karrierje során, hogy összetűzésbe kerül egy játékosával.

Sport365.hu - A Tottenham játékosa kiakadt! Soha többé nem akar Mourinhóért játszani

Tanguy Ndombele napjai alighanem megvannak számlálva a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatnál, ugyanis a középpályásnak olyannyira megromlott a viszonya a csapat trénerével, José Mourinhóval, hogy kijelentette, nem akar soha többé vele együtt dolgozni. A francia válogatott játékost nagy reményekkel igazolták le az Olympique Lyontól 62 millió euróért, azonban a dolgok nem éppen a terv szerint alakultak, Ndombele pedig finoman szólva sem váltotta meg a világot Londonban.

Ricardo Quaresma (Inter)

Amikor Mourinho megérkezett 2008-ban az Interbe, Quaresma a világ egyik legtehetségesebb szélsőjének számított, és azt remélték, hogy különleges kapcsolat alakul ki a honfitársak között, ami még magasabb szintre repétenék őket. Mourinho azonban csalódott a portugál zseni rossz hozzáállásában.

Mourinho elrendelte, hogy Quaresma változtasson taktikailag és legyen fegyelmezettebb. Ezt követően inkább kölcsönadták a Chelseának. Quaresma később úgy fogalmazott, hogy karrierje legrosszabb döntése volt az Interbe igazolni.

"A csapat szélén éreztem magam, sírva ébredtem, amikor edzéseken kellett ott részt vennem."


Fotó: Yin Lan/Visual China Group via Getty Images

Iker Casillas (Real Madrid)

San Ikert mindenki szereti a Real Madridban és Spanyolországban. Valódi legenda, akit számtalan címet nyert karrierje során, és kulcsszerepet játszott a válogatott sikereiben is.

Mourinho és Casillas kapcsolata jól kezdődött, azonban viharos tempóban romlott. A kapus elvileg rossz oldalra állt, amikor is jó viszonyt ápolt a rivális Barcelona többi tagjával Mourinhóval szemben.

Amikor Mourinhót arról kérdezték mit csinált volna másképp a madridi pályafutása alatt, akkor ezt válaszolta:

"Már az első évben leigazoltam volna Diego Lopezt Iker Casillas helyére."


Fotó: Jasper Juinen/Getty Images

Pepe (Real Madrid)

Mourinho nem egy Real Madrid játékossal összeveszett, és a hírhedt jó kapcsolata Pepével sem volt mindig olyan jó. Pepe nem megfelelőnek nevezte főnöke cselekedeteit. A hadakozás közöttük új szintre emelkedett, amikor Mourinho Raphael Varane-t kezdte el támogatni a portugál védő helyett.

"Könnyű elemezni a Pepe dolgot. A problémájának a neve, Raphael Varane. Őszinte leszek, és azt gondolom, hogy nagyon kevés ember vitatkozna azzal, hogy a Real Madrid jövője Varane és Sergio Ramos."


Fotó: Helios de la Rubia/Real Madrid via Getty Images

Kevin De Bruyne (Chelsea)

A Chelsea szurkolók talán átkozzák azt a napot, amikor Mourinho 2014-ben végleg eladta De Bruyne-t a Wolfsburgnak. A belga középpályás mindössze három meccsen lépett pályára a kékeknél, mielőtt arra a döntésre jutottak volna, hogy nincs rá szükség.

A Manchester City jelenlegi ásza, aki ma a világ egyik legjobbja azt állította, hogy Mourinho Chelsea karrierje során mindössze két alkalommal beszélt vele.


Fotó: Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images

Paul Pogba (Manchester United)

Kétségtelen, hogy Pogba és Mourinho kapcsolatának megromlása a legszembetűnőbb, hiszen a francia középpályásnak nagy szerpe volt abban, hogy Mourinho megbukott a Vörös Ördögöknél. Sokan azt hitték, hogy Mourinho lesz az új Sir Alex Ferguson, azonban nagyon távol állt ettől.


Fotó: Marc Atkins/Getty Images

Sport365.hu - 7 alkalom, amikor Mourinho a nyilvánosság előtt kritizálta saját játékosát

A hétvégi Burnley elleni pontvesztés után Tanguy Ndombélét kritizálta a nyilvánosság előtt José Mourinho, azonban nem ez volt az első alkalom, hogy a portugál menedzser beleszállt volna saját játékosába. Ndombélé a Spurs-höz tavaly nyáron 53,8 millió fontért érkezett a középpálya közepére a Lyontól, azonban eddig nem igazán tudta bizonyítani, hogy megérné a pénzét.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Clive Rose/Getty Images

Videók