Bogdánék elküldött edzőjét nevezték ki az éllovashoz

Már volt sikeres a csapattal.


Neil Lennon nevezték ki a Celtic átmeneti edzőjének a szezon végéig, miután Brendan Rodgers távozott a Leicester City-hez.
 
Váratlan az észak-ír mester visszatérése a klubhoz, aki öt éve hagyta el sikerei helyszínét.
 
A Celtic vezérigazgatója, Peter Lawwell a következőképpen indokolta a döntést: - Ez létfontosságú folyamatosságot hoz a klub életébe, és így tudunk tovább építeni Brendan hagyatékára. Neil visszahozásával egy olyan embert neveztünk ki, aki ismeri milyen Celtic edzőnek lenni és hogyan kell nyerni. Tudjuk, hogy elkötelezett, és megvan benne a küzdőszellem, hogy szembenézzen a kihívással. Remek helyzetben vagyunk, és biztosak vagyunk benne, hogy továbbra is sikeresek leszünk.
 
Lennon, háromszor lett skót bajnok és kétszer nyert kupát 2010 és 2014 között, majd két nehéz szezont töltött a Boltonnál, mielőtt 2016-ban átvette volna a Hiberniant.
 
Az Edinburgh-i csapatot januárban hagyta el közös megegyezéssel, miután a klub felfüggesztette egy heves csapattalálkozó után. Egy hónappal később jött a mostani kinevezés.
 
- Abszolút elégedett vagyok – kezdte a régi-új tréner. – A csapat óriási szerepet játszik az életemben, és megtisztelő, hogy visszatérhettem. Már mindenemet oda adtam a Celticnek játékosként és edzőként karrierem során, és ismét kész vagyok erre. Mindent megteszek, hogy folytassam az elmúlt évek remek munkáját.
 
Brendan Rodgers közel három év után hagyta el a csapatot.
 

Videók