Biraghi: Remélem, valaki elvégzi a munkáját és foglalkozik a West Ham-szurkolókkal

A vereség után megszólalt a kapitány.


Cristiano Biraghi, a Fiorentina csapatkapitánya elmondta, mi fáj a legjobban a Konferencia Liga-vereség után, és reméli, hogy "valaki elvégzi a munkáját és foglalkozik" az őt tárgyakkal dobáló West Ham-szurkolókkal.

A Violák két héten belül már a második döntőjüket veszítették el, hiszen május 24-én a Coppa Italia döntőjében 2-1-re kikaptak az Intertől, majd szerda este a Konferencia Liga döntőjében ugyanilyen eredménnyel buktak el a West Ham United ellen.

„Ez nagyon fáj. Nagyon nehéz szavakat találni arra a szörnyű érzésre, ami most bennünk van" - mondta Biraghi a Sky Sport Italiának.

Vincenzo Italiano emberei Biraghi kezezéséért kapott büntető miatt kerültek hátrányba, majd egy csodálatos Giacomo Bonaventura szólóval visszajöttek a meccsbe, de az utolsó percben Jarrod Bowen eldöntött mindent.

„Belül halottak vagyunk, különösen azért, mert mi voltunk a főszereplők a pályán, de magunkkal viszünk egy egész várost, amely az elmúlt két-három hétben megmutatta, mennyire fontos számára a Fiorentina. Mi is értük játszottunk, és a legnagyobb szomorúság, hogy üres kézzel térünk haza. Ami még jobban fáj, hogy a West Ham nem volt ellenállhatatlan, de majd később kielemezzük a meccset."

A mérkőzést a prágai Eden Arénában zajló erőszakos jelenetek is beárnyékolták, ugyanis az első félidőben minden alkalommal, amikor Biraghi szögletet akart elvégezni, a West Ham szurkolói műanyag söröspoharakkal dobálták meg. Ez még nem minden, hiszen a játék több percre félbeszakadt, amikor egy látszólag elektronikus cigarettának tűnő tárgy eltalálta Biraghi tarkóját, aki emiatt erősen vérzett, és a mérkőzés hátralévő részében egy nagy kötéssel kellett játszania.

„Nem érzem úgy, hogy bármit is mondanom kellene. Nem ítélem el őket, de remélem, hogy valaki teszi a dolgát, és foglalkozik velük.”

Biraghi könnyen a földre kerülhetett volna, és még többet tehetett követelhetett volna az esettől, amiért néhány évvel ezelőttig a meccset felfüggesztették volna, és a Fiorentinának esetleg a győzelmet is odaadták volna a hatóságok. Ehelyett talpon maradt, és szarkasztikusan megtapsolta a kapu mögötti huligánokat.

Borítókép: Lukas Kabon/Anadolu Agency via Getty Images

Videók