Bernd Storck a Genk labdarúgócsapatának új vezetőedzője

Az 58 éves Storck legutóbb a Dunaszerdahelynél volt vezetőedző.


Bernd Storckot nevezték ki a belga élvonalban jelenleg nyolcadik helyezett KRC Genk labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A klub kedd esti közleménye szerint a német tréner - aki korábban a magyar válogatottat is irányította - az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabb együttműködésre vonatkozó opcióval.

Az 58 éves Storck legutóbb a Dunaszerdahelynél volt vezetőedző, onnan közös megegyezéssel áprilisban távozott. A magyar válogatottat 2015 júliusától 2017 októberéig irányította, ebben az időszakban a nemzeti csapat előbb kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe. A szakember magyarországi szerepvállalása után két belga együttes, a Mouscron és a Cercle Brugge vezetőedzőjeként is tevékenykedett.

Genki elődjét, John van den Bromot az elmúlt hetek sikertelensége és a nem megfelelő eredmények miatt hétfőn menesztették. Az együttes sorozatban öt mérkőzésén maradt nyeretlen, kiesett a Belga Kupából, az Európa-ligában egy fordulóval a főtáblás küzdelmek zárása előtt csak harmadik a csoportjában, a bajnokságban pedig már 15 pont a lemaradása a listavezető Royale Union Saint-Gilloise-zal szemben.

Borítókép: Twitter

Videók