Benzema kihagyja az Eb-t

Nem lesz ott a nyári Európa-bajnokságon a házigazda francia válogatottban a Real Madrid támadója, Karim Benzema.


A francia szövetség (FFF) közleményében jelezte, Noel Le Graet elnök és Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, Benzema nem lesz ott a francia keretben az Eb-n. A 81 válogatott mérkőzésén 27 gólt szerző támadó a második nagy tornát hagyja ki pályafutása során, miután nem hívták be a 2010-es világbajnoki keretbe.
 
 
 
„Sajnálatos hír számomra és azoknak, akik mindig támogattak. Nem lehetek ott a válogatottban a franciaországi Európa-bajnokságon” – írta a Real Madrid támadója a Facebookon.
 
Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt, és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, és ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza azt. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.
 
A Francia Labdarúgó Szövetség elnöke decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban, amely idén nyáron házigazdaként szerepel az Eb-n.
 
Benzema korábban elrendelt bírósági felügyeletét március elején törölték, azaz a 28 éves játékos azóta újra találkozhat és beszélhet az ügy sértettjével, Valbuenával. A döntést a sportsajtó akkor úgy tálalta, hogy a Real Madrid labdarúgója egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy részt vehessen a hazájában rendezendő nyári Európa-bajnokságon. Ehhez képest Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta be a támadót a keretbe a Hollandia és az Oroszország elleni két felkészülési meccsre.

Videók