Balotelli szerint még 33 évesen is helye van az olasz csapatban

Öt éve már hogy lejátszotta utolsó válogatott mérkőzését, de még mindig magát érzi a legerősebb támadónak.


Mario Balotelli az olaszok jelenlegi csatárait kritizálta, és ragaszkodott ahhoz, hogy még mindig "a legerősebbnek" tartja magát, miközben a jövő nyári Európa bajnokság előtt egy valószínűtlen válogatottbeli visszahívásért küzd.

A 33 éves játékos 2018 szeptemberében Lengyelország ellen elért 1-1-es Nemzetek Ligája selejtező óta nem szerepelt az olasz válogatott csapatában.

Azóta a Manchester City korábbi támadója megfordult a Nice, a Marseille, a Brescia, a Monza és a Sion csapataiban, jelenleg pedig a török élvonalbeli Adana Demirspor csapatánál tölti második időszakát.

Balotelli kétszer is betalált a 2012-es Európa-bajnokságon a Németország elleni elődöntőben, és néhány nappal azután, hogy az új edző, Luciano Spalletti irányításával hazája biztosította a jövő nyári tornára való kijutást, igyekezett meggyőzni a jelenlegi kapitányt, hogy a neve ne merüljön feledésbe a válogatott kerethirdetésénél.

'Ha jól vagyok, még mindig a legerősebbnek tartom magam' - mondta a TvPlay-nek a Calciomercato.com-on keresztül. "Raspadori és Scamacca játszott tegnap? Hány kapura lövésük volt együtt összesen? Talán kettő? Szeretnék felépülni és játszani a válogatottban” – jelentette ki határozottan Balotelli.

Olaszország kisebb nehézségek árán, de végül sikeresen kvalifikálta magát a jövő nyári Európa-bajnokságra, és majd a negyedik kalapból várhatja, hogy kik lesznek az ellenfeleik a december 2-ai csoportsorsolás során.

Borítókép: Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images

Videók