Balhét generált a Real nyári igazolásának King Kong-gólöröme!

A Real Madrid által megvásárolt Endrick kapott hideget-meleget legutóbbi gólja ünnepléséért.


Endrick és a brazil Palmeiras csapata a dél-amerikai Bajnokok Ligájában, a Libertadores-kupában lépett pályára Uruguayban, a Liverpool FC vendégeként, s aratott magabiztos győzelmet. Mégsem emiatt került be híreink folyamába a találkozó, sokkal inkább a 3. gólt szerző, a Real Madrid által már leigazolt, a BL-döntős királyiakhoz júliusban érkező brazil szupertehetség gólöröme miatt!

A hosszú kapufánál a labdát a hálóba stukkoló játékos azonnal nekilátott az ünneplésnek, gorillát imitálva verdesve a mellkasát, amit azonban az ellenfél játékosai nem vettek jó néven. És aztán jött a mutogatás, a lökdösődés, a szájhősködés, meg egy kisebb tömegjelenet, ami után végül talán némi meglepetésre Endrick kapott sárga lapot.

 

A mérkőzés után elárulta a Realhoz tartó, az uruguayiak ellen gólja mellett asszisztot is jegyző ifjonc, miért ezt a módját választotta az ünneplésnek.

„Minden gólomat így ünneplem, de semmi nyilván nincs benne rasszista felütési szándék. Az Independiente elleni gólom után is ezt csináltam, és senki nem bántott érte. Itt most közel voltunk a táborukhoz, és Mathias, a védőjük értett spanyolul, ám valaki másnak nem tetszett, ebből jött a csetepaté. Azért ünneplek gorillát imitálva, mert A majmok bolygója és a King Kong a két kedvenc film-franchise-om. A lényeg, hogy én boldog vagyok.”

Lehet is, mert a Real-szerződés mellé jutalomként megkapta már a Godzilla x Kong: Az új birodalom című filmet idén, ráadásul éppen a héten kerül a mozikba világszerte az A Majmok bolygója-fanchise legfrissebb része! Hogy aztán Madridban Vinicius meséljen majd neki, milyen fogadtatásra számíthat egy-egy félreérthető, avagy mások által kétértelműnek tekinthető gólörömöt követően.

(Fotó: Ernesto Ryan/Getty Images)
 

Videók