„B*szd meg az igazságod!” – a Trabzonspor durván nekiment a török szövetségnek

A csapat szurkolóit a Fenerbahce elleni támadás miatt tiltották el.


 A Trabzonspor nekiment a Török Labdarúgó Szövetségnek, miután szurkolóit eltiltották a hazai mérkőzések látogatásától.

A Török Labdarúgó Szövetség szerdán elrendelte, hogy a Trabzonspor hat hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játssza, miután a múlt hónapban a Fenerbahce elleni Süper Lig-összecsapáson erőszak tört ki.

A hazai szurkolók a klubjuk 3-2-es vereségét követően behatoltak a pályára, és az ellenfél játékosaira akartak támadni.

A liga Jayden Oosterwolde-ot és Irfan Can Egribayat is egymeccses eltiltással sújtotta, amiért verekedtek az ellenfél szurkolóival.

Most a klub az ország labdarúgó-szövetségét kérdezte fel a súlyos büntetésükért, az X-en fejezték ki tiltakozásukat. Azt írták: "F*ck your justice. Álljatok fel a helyetekről és mondjatok le".

A hírek szerint a Fenerbahce teljesen el akarja hagyni a török Super Ligát, tiltakozásul a Papara Park pályáján történt gyalázatos incidens miatt. Kedden azonban a klub tagjai leszavazták a bajnokságból való azonnali kivonulásra vonatkozó javaslatot, így erről csak nyáron lesz döntés.

Mindenesetre egyre baljósabb, ami a törököknél történik, Nyugat-Európában jelenleg elképzelhetetlennek tűnik, hogy a klubok hivatalosan felületükön megengednének ilyen fokú kritikát a szövetségükkel szemben.

Fotó: karar.com

 

Videók