Az UEFA törölte a Fradi pénzbüntetését

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága eltörölte a Ferencvárosra korábban kirótt 20 ezer eurós büntetést.


Eredményesnek bizonyult az FTC az UEFA Fellebbezési Testülete felé benyújtott fellebbezése az UEFA Fegyelmi Bizottsága által az FTC - Sliema Wanderers mérkőzéseken tanúsított bizonyos szurkolói magatartások miatt első fokon kiszabott fegyelmi büntetések ellen - írja a fradi.hu.

Mint ismert, a mérkőzéseken tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartások miatt a magyar klubot az UEFA 20 ezer eurós pénzbüntetéssel, valamint részleges stadion szektorbezárással sújtotta. További pénzbüntetést kapott a klub a játékosok által begyűjtött sárga lapok miatt, ez ellen nem fellebbezett.

Az UEFA Fellebbezési Testülete szeptember 4-én, az UEFA székhelyén hallgatta meg az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett röviden bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is.

A tárgyalást követően faxon, írásban érkezett meg az UEFA másodfokú határozata (indokolás nélkül) amely - a már letöltött szektorbezárásos büntetés érintetlenül hagyása mellett – a Fradit sújtó 20 ezer eurós pénzbüntetést eltörölte, és hatályon kívül helyezte. Erre tekintettel szükségtelenné vált a törölt pénzbüntetés vétkes szurkolókra történő továbbhárítása. A további szükséges intézkedések megtételéről az FTC az indokolás kézhez vétele után dönt.

Az FTC megerősíti azon elkötelezettségét, hogy – az UEFA szabályaival összhangban – zéró toleranciát érvényesít minden rasszista, kirekesztő, antiszemita, vagy szélsőséges szurkolói magatartással szemben, és kéri tisztelt szurkolóit, hogy amint a legtöbben eddig is, sportszerűen és szélsőséges megnyilvánulásoktól mentesen buzdítsák szeretett csapatukat.
 

Videók