Az UEFA-nak mindenre van egy terve

Még az is előfordulhat, hogy később kezdődik a következő idény.


Aleksander Ceferin elnök szerint A, B és C terve is van a szezon befejezésére az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA).

"Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni" - mondta a szlovén sportvezető a La Repubblica című olasz napilapnak.

Ceferin azt a lehetőséget még elképzelhetőnek tartja, hogy a következő idény később kezdődne, így annak elején zárnák a 2019/20-as sorozatokat, ehhez viszont át kell dolgozni a lejáró szerződéseket és az átigazolási időszakot.


Egy biztos: az UEFA nem akarja, hogy nézők nélküli találkozók legyenek.

Fotó: Chris McGrath/Getty Images


Azt viszont nem tudja elképzelni, hogy ez európai döntőket, így a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végcsatározását nézők nélkül bonyolítsák le.

A BL-ben március 11-én, az El-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket, mielőtt az UEFA a koronavírus-járvány terjedése miatt felfüggesztette a sorozatok folytatását. Mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél jár.

A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa-liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdanskban játszanák.

Borítókép: Lukas Schulze - UEFA/UEFA via Getty Images

Videók