Az UEFA engedményeket tehet a szurkolókkal

A sikeres Európai Szuperkupa után már a jövő héten megszülethet a döntés a nézők beengedéséről.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sikeresnek ítélte a budapesti Puskás Arénában csütörtökön korlátozott számú néző előtt megrendezett Európai Szuperkupa-mérkőzés lebonyolítását, ezért már a jövő héten dönthet arról, hogy az égisze alá tartozó versenysorozatokban mikor térhet vissza a közönség a lelátókra.

A dpa német hírügynökség meg nem nevezett UEFA-forrásra hivatkozva azt írta, akár jövő csütörtökön, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásakor megszülethet a döntés arról, hogy a BL-ben, az Európa-ligában, valamint az Európa-bajnoki pótselejtezőkön és a Nemzetek Ligája-mérkőzéseken hogyan és miként lehetnek jelen nézők.

Az UEFA a budapesti szuperkupa-meccsről pénteken azt írta, "a szervezés gond nélkül lezajlott", és kiemelte, a szurkolók elfogadták és betartották a higiéniás előírásokat és minden más, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására hozott szabályt.

A trófeát a BL-győztes Bayern München hódította el, miután hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-liga címvédő Sevillát. Az összecsapást nagyjából 15 500 néző látta a Puskás Arénában.

Borítókép: Réti Zsolt

Sport365.hu - Íme a Szuperkupa-döntő legjobb pillanatai - galéria

A Puskás Arénában megrendezésre kerülő Szuperkupa-döntőn hosszú idő után először nézők is lehettek. Igaz a koronavírus terjedése miatt hozott szabályoknak megfelelően nem volt teltház, a hangulatra azért így sem lehetett panasz. A közel 20 00 drukker a játékosokra is jó hatással volt. A két elitalakulat látványos akciókkal és gólókkal háláta meg a bizalmat.

Videók