Az oroszok a CAS-hoz fordulnak a FIFA és az UEFA szankciói miatt

Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és kategorikusan nem értenek egyet a szankciókkal.


Az Orosz Labdarúgó Szövetség csütörtökön bejelentette, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, mert a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) hétfőn felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban, amiért Oroszország egy hete háborút indított Ukrajna ellen.

Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és kategorikusan nem értenek egyet a szankciókkal. A két szervezet döntése alapján az orosz válogatott nem játszhat világbajnoki pótselejtezőt március 24-én a lengyelek ellen, és így ki sem juthat a november 21. és december 18. között sorra kerülő katari vb-re. A Szpartak Moszkva sem állhat ki az Európa-liga nyolcaddöntőjében a három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominiket és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig ellen.

Ezeken túl az UEFA felbontotta szponzori szerződését az orosz energiaipari vállalattal, a Gazprommal, amely 2012 óta - sajtóértesülések szerint - évi 40 millió eurót fizetett többek között a Bajnokok Ligája és 2024-es Európa-bajnokság támogatásáért.

Borítókép: headtopics.hu

Videók