Az Inter megszakítaná rossz sorozatát a Napolival szemben

A Serie A vasárnapi játéknapjának legjobban várt mérkőzésén a Napoli fogadja hazai pályán az Intert.


Az Inter abban reménykedik, hogy ma este a Napoli elleni rangadón jobban teljesítenek, mint ahogy a legutóbbi egymás elleni összecsapásukkor tették, akkor ugyanis 3-1-es vereséget szenvedtek.

A Corriere dello Sport című római napilap mai nyomtatott kiadása az FCInterNews-on keresztül megjegyzi, hogy az Inter legutóbbi tizenhét próbálkozásából mindössze egy alkalommal sikerült nyernie a nápolyi „kirándulások” során.

Az Inter egy olyan Napoli ellen léphet pályára, amely nagyon másnak néz ki, mint az, amelyik az előző szezonban a bajnoki címig menetelt. A címvédő az idei szezon elején azonban eléggé dadogós formában van.

Ez vezetett Rudi Garcia vezetőedző menesztéséhez. Helyét a korábbi Inter-, Cagliari- és Torino edző, Walter Mazzarri vette át.

A veterán edző eddig meglehetősen vegyesen kezdte második időszakát a Napoli kispadján. Egyrészt a múlt hétvégén a Napoli eléggé szenvedős mérkőzésen verte meg az Atalantát.

Másrészt a hét közbeni Real Madridtól elszenvedett 4-2-es vereség is azt mutatja, hogy a Napoli csapata még mindig nem állt össze igazán.

Az Inter célja tehát, hogy megfordítsa ezt a fennálló negatív rekordot a Napoli ellen a Serie A-ban.

Az elmúlt két szezonban például az Inter mindkétszer legyőzte a Napolit a San Siróban. De aztán az idegenbeli mérkőzésen egy döntetlen majd egy vereség volt a mérleg.

A legutóbbi Inter győzelem a Maradonában Romelu Lukaku duplájának és Lautaro Martinez góljának köszönhetően született.

Most az Inter azt reméli, hogy megismételheti ezt a sikert, és ezáltal visszaveheti a vezetést a Serie A élén.

A történelem azonban azt mutatja, hogy ez nem lesz olyan könnyű feladat.

Borítókép: Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images

Videók