Az év játékvezetője: Kassai nem fért be a tízbe

A címvédő Kulcsár Katalin sem nyert.


A német Felix Brych lett az év játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) választásán.

 
Az IFFHS honlapja alapján a 42 éves sípmester óriási fölénnyel győzött, ugyanis 105 ponttal többet kapott, mint a második helyen végzett angol Martin Atkinson. A harmadik a 2014-ben és 2015-ben is legjobb olasz Nicola Rizzoli lett.
 
A tavalyi első angol Mark Clattenburg a negyedikként zárt. A 20-as listán Kassai Viktor az egyedüli magyar: a 2011-es év bírója ezúttal a 15. lett. Idehaza nem a jó teljesítménye miatt került a reflektorfénybe, hanem a DVTK védőjével, Lipták Zoltánnal bíróságra jutott afférja miatt.
 
A nőknél a 2013-ban és 2014-ben is első, ugyancsak német Bibiana Steinhaus végzett az élen, a címvédő Kulcsár Katalin most az ötödik helyen zárt.
 

Komoly: sztárcsapat meccsét vezeti a magyar bíró " NEMZETKÖZI FOCI › Európa Liga

Az AC Milan csütörtökön a Rijeka otthonában vendégeskedik, a találkozó játékvezetője pedig Vad II István lesz - közli a Nemzeti Sport. A "spori" segítői Albert István és Berettyán Péter lesznek, a negyedik bíró pedig Georgiou Theodoros. A milánóiak már továbbjutottak a csoportból, a horvát gárda öt forduló során négy ponttal gazdagodott.

Videók