Az elítélt Robinho még mindig nincs börtönben

A probléma ezzel a történettel azonban az, hogy kevés az esélye annak, hogy a brazil le fogja tölteni a börtönbüntetését.


A Real Madrid egykori játékosa a spanyol fővárosban töltött idő után teljesen elvesztette az irányítását a karrierje és az élete felett. Kilenc év börtönbüntetést kell letöltenie.

A Real Madrid-szurkolók egy generációjának bálványa, Robinho végül csalódást okozott a profizmus hiányával, és ami még rosszabb, a pályán kívüli viselkedésével. Idén januárban a milánói bíróság "csoportos nemi erőszak" miatt kilenc év börtönbüntetésre ítélte.

Az olasz igazságszolgáltatás azzal vádolta, hogy 2013-ban egy milánói éjszakai klubban megerőszakolt egy 23 éves albán nőt, akit állítólag az eszméletvesztésig itatott. Februárban, egy hónappal az ítélet után a milánói ügyészség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Brazíliába visszatért Robinho ellen, hogy adják át az olasz hatóságoknak.

2020-ban Robinho visszatért, hogy edzőklubjában, a Santosban játsszon, de ez rövid életűre sikeredett, mivel szerződését felbontották, miután a milánói fellebbviteli bíróság megerősítette az ítéletet. Kedden az olasz igazságügyi minisztérium ismét kérte a kiadatását, hogy letölthesse büntetését.

A probléma ezzel a történettel azonban az, hogy kevés az esélye annak, hogy a brazil le fogja tölteni a börtönbüntetését, ahogyan arról az olasz sajtó beszámolt. Országa alkotmánya ugyanis nem teszi lehetővé állampolgárainak kiadatását, ami azt jelenti, hogy Brazília nem válaszolhat kedvezően az olasz igazságszolgáltatás kérésére. Az ügy kezdete óta Robinho nyilván nem tette be a lábát Olaszországba...

Borítókép: Marco Luzzani/Getty Images

Videók