"Az Aranylabda-szavazás nem más, mint politika" - Ribéry

A Bayern München francia klasszisa, Franck Ribéry szerint az Aranylabda-szavazás már rég nem arról szól, hogy ki a világ legjobb játékosa, hanem egyszerűen politikai kérdéssé silányult.


A támadó szerint ebben az évben vagy Manuel Neuernek, vagy Arjen Robbennek kellene megkapnia az elismerést, ám a szavazás szerinte rég nem arról szól, ki a legjobb focista, hanem egyszerűen sportpolitikai döntés születik.

"Sokat tanultam az Aranylabda-szavazásról, amikor részt vettem a ceremónián. Amikor odaértünk a gálára, mondtam a feleségemnek, hogy most megnézheti, amint veszítek - magyarázta a francia a Bildnek. - Láttam, amint Blatter Ronaldót ölelgeti, akinek ráadásul ott volt az egész családja. Nem vagyok hülye, biztos voltam benne, hogy ő nyerte a díjat. Idén ugyanez lesz a helyzet, pedig például Neuer nagyon megérdemelné a díjat. 2006-ban Fabio Cannavaro kaptra, de csak azért, mert megnyerte az olaszokkal a vb-t. Ez az egész már rég nem arról szól, ki a legjobb focista..."

Persze gondolhatnánk, hogy Ribéryből (aki annak ellenére nem kapta meg egy évvel ezelőtta díjat, hogy Bajnokok Ligáját nyert a Bayern Münchennel) a sértettég és az irigység beszél, ám ő ezt cáfolta. "Számomra ez a díj már nem jelent semmit" - mondta.

Videók