Az angolok is az UEFA főtitkárát támogatják

Az Angol Labdarúgó Szövetség - huszadik európai szervezetként - bejelentette, hogy Gianni Infantinót támogatja a nemzetközi szövetség jövő pénteki elnökválasztásán.


"Azt csináltuk, amit ígértünk: minden jelölttel beszéltünk személyesen vagy telefonon. Gianni és Ali herceg lenyűgözött minket, végül az UEFA-főtitkár támogatása mellett döntöttünk" - mondta szerdán a Sky Sports televízióban Greg Dyke, az FA elnöke.
 
 
Az európai szövetség főtitkára, Gianni Infantino mellett négyen pályáznak a FIFA elnöki posztjára: Ali bin al-Husszein jordán herceg, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagja; a francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese; a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejk, az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) elnöke; valamint Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletember.
 
Korábban a magyar, a szerb, a horvát, a bosnyák, a szlovén, a macedón, a montenegrói, az albán, a bolgár, a görög, a ciprusi, az orosz, a román, a török, az osztrák, a cseh, a szlovák, a lengyel és a liechtensteini szövetség vezetői is kinyilvánították, hogy Infantinóra szavaznak majd a jövő pénteki választáson. A közelmúltban már felsorakozott mögötte tíz dél-amerikai szövetség, valamint hét közép-amerikai és több afrikai ország is, ezzel ő számít a legesélyesebb jelöltnek.
 
Az eddigi elnököt, a svájci Joseph Blattert - az UEFA-elnök Michel Platinihez hasonlóan - a FIFA független etikai bizottsága korrupció és egyéb bűncselekmények miatt első fokon nyolc évre eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Videók