Az Ajax legendája: „Sz*r csapatot látok, sz*r játékosokkal”

Történelmi mélypontra süllyedt az amszterdami együttes.


Újabb vereséget szenvedett a hétvégén az Ajax csapata, ezúttal az Utrecht múlta felül 4-3-ra a szebb napokat megélt klubot.

Ez a legrosszabb Ajax a történelemben. Az OPTA közlése szerint a nyolc nyeretlen hivatalos mérkőzés (három döntetlen és öt vereség) a leghosszabb negatív szériát jelenti az amszterdamiak számára a profi labdarúgás hollandiai bevezetése óta. Ez pedig 1954-ben volt.

A rossz eredmények természetesen a helyezésben is megmutatkoznak: a 17. helyen állnak, ez kiesést ér a végén. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A gyengélkedés az edző állásába került, Maurice Steijnt hétfő délután menesztettek. Wesley Sneijder szerint „Végső soron az edző az áldozat. Hiányzik a minőség. Nem hiszem, hogy Maurice az egyetlen felelős ezért.”

A klub korábbi játékosa, Rafael Van der Vaart nem köntörfalazott: „Egy sz*r csapatot látok, sz*r játékosokkal. Szerintem Maurice Steijn szörnyű helyzetbe került. Minden rosszul megy. Az Ajaxnak tényleg úgy kell játszania, mint az Excelsior... Már nem az az Ajax vagy. Fel kell vállalnod, hogy nem vagy jobb, mint a rivális. Ehhez nincsenek meg a kvalitásaid” – nyilatkozta megtört hangon az egyik holland televízióban.

Az Ajax legközelebb a Brighton vendége lesz az Európa-ligában, majd a PSV-t fogadja a bajnokságban.

Borítókép: ANP Sport via Getty Images

Videók