Átverhették a román klubot, a rossz ikertestvér érkezett meg Bukarestbe

A Dinamo játékosára DNS-teszt is várhat


Edgar Iét még februárban igazolta a Dinamo Bukarest csapata, a román csapatnál viszont nagyon meglepődtek, mikor a játékos egy szót sem tudott angolul, annak ellenére, hogy játszott Spanyolországban, Törökországban, Franciaországban és Hollandiában is. Ié öt mérkőzésen szerepelt a kiesés ellen küzdő fővárosi együttesnél, azonban sajtóértesülések szerint előfordulhat, hogy ikertestvére, Edelino játszott helyette.

„Szürreálisnak tűnhet, még most is azt hiszem, csak álmodom” – mondta Florin Prunea elnök. Edelino jóval gyengébb képességű futballista, mint testvére, többnyire alacsonyabb osztályú klubokban szerepelt. Edgárt többször kérték, hogy igazolja magát jogosítványa felmutatásával, azonban a játékos nem tett eleget a kérésnek.

Amennyiben bebizonyosodik a csalás, a Dinamo Bukaresttől elvehetik az Edelino öt meccsén szerzett 8 pontot, amivel elbukják osztályozós helyüket a bajnokságban, és kiesnek a másodosztályba.

Egy forrás a Román Labdarúgó-szövetségből azt mondta: „Nincs erre külön protokoll. Amennyiben egy játékos hamis igazolással játszik, annak következményei lehetnek. Törvényesen egy DNS-teszt mindent eldönthet. Nyilvánvaló, hogy a Dinamo nem a gyengébb képességű játékost akarta játszatni. Arra simán felépíthetik a védelmüket, hogy nem tudtak az esetről. Ha sikerül bizonyítani, hogy átverték őket, akkor a pontlevonás sem opció” – mondta a forrás az iAMsportnak

(fotó:Dinamo Bucuresti)

Videók