„Annyi Aranylabdát kellett volna nyernie, mint Messinek”

Van Basten egy korszakos zseni volt.


Marco van Basten 28 évesen kénytelen visszavonulni a sportágtól. Adriano Galliani szerint, ha nem lettek volna a sérülések, a holland annyi Aranylabdát nyert volna, mint Lionel Messi.

Karim Benzema hétfőn elhódította első Aranylabdáját. Az elmúlt években a díjat Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralta. Messi hétszer, Ronaldo ötször nyert.

A Milan korábbi igazgatója, Adriano Galliani szerint Marco van Basten is egy szinten lett volna a duóval - ha nem kényszerül korán visszavonulni.

„A Milannak nyolc Aranylabda győztese volt, de Marco Van Basten még mindig közel áll a szívemhez. Csak háromszor nyert, mert 28 évesen bokaproblémák miatt kénytelen volt visszavonulni. Ha folytatta volna, ugyanannyit nyert volna, mint Cristiano Ronaldo és Leo Messi. Még mindig térdre borulok, amikor Marcót látom, ő nevet, de számomra ő egy zseni. Számomra ő a legjobb játékos, aki megfordult a csapatban” – mondta Galliani a DAZN-nak.

Van Basten 1988-ban, 1989-ben és 1992-ben is elnyerte az Aranylabdát. 1995 nyarán úgy akasztotta szögre a stoplisát, hogy az előtte lévő két szezonban egyetlen bajnoki mérkőzést sem játszott. Galliani jelenleg a Monza vezérigazgatója - amely a korábbi Milan-elnök, Silvio Berlusconi tulajdonában van.

Borítókép: Stuart Franklin – FIFA/FIFA a Getty Images

Videók