Amikor Messi „lelkileg elpusztította” Nestát

Az olasz védő elárulta, hogy rombolta le őt Lionel Messi. - TOP2023: Ezt is sokan olvasták idén a Sport365-ön.


Alessandro Nesta úgy fogalmazott, hogy Lionel Messi „lelkileg elpusztította”, amikor találkoztak egymás ellen egy Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Nesta a futballtörténelem egyik legjobb középhátvédje, de a legendás olasz focista elismeri, hogy Messi „szellemileg megsemmisítette” őt, amikor a 2011/12-es szezonban egymás ellen játszottak a Bajnokok Ligájában. Az akkor 37 éves Nesta farkasszemet nézett a fiatal Messivel, aki abban a szezonban is elképesztő teljesítményt nyújtott, hiszen 73 góllal zárta a szezont.

A Lazio és az AC Milan korábbi szupersztárja felidézte azt a pillanatot, amikor a barcelonai jelenség lenyűgöző párharcban felülkerekedett rajta, majd mérlegelte a Messi és Cristiano Ronaldo közötti rivalizálást is.

„A tizedik percben megrúgtam Messit, és kimerülten zuhantam a földre, akkor már csillagokat láttam. Erre ő a kezét nyújtotta, hogy felhúzhasson. Ott mentálisan elpusztított. Érted? A földön voltam, és amikor két másodperc múlva kinyitom a szemem, a kezét és az arcát látom, ahogy segíteni akar nekem, hogy felkeljek. Egyszerűen elpusztított.”

„Ronaldo és Messi ellen is játszottam. A kicsi (Messi) fenomenális, de a riválisa is évente 40 gólt szerez. Mindketten a maguk módján nagyon erősek. A kettő közül azonban, inkább Messivel nem találkoznék a pályán.”

Forrás: sportbible.com

Videók