Áll a bál a VAR miatt Horvátországban: a bajnoki cím múlhat rajta

A Hajduk Split nem hagyja annyiban: nyilvánosságra hozta a játévezető és a VAR-szoba közötti párbeszédet, egyúttal levelet írt az illetékeseknek.


Három klub küzd a bajnoki címért Horvátországban: a címvédő Dinamo Zagreb, a Hajduk Split és a Rijeka. Az előző fordulóban a splitiek Varasdon játszottak 1-1-es döntetlent, míg a Dinamo legyőzte a fiumeieket.

A dalmát klubnál ugyanakkor meg vannak győződve róla, hogy három súlyos játékvezetői hiba okozta a pontvesztésüket. Ezért a Hajduk Digital TV platformon közzétették a VAR-szoba és a játékvezető közötti párbeszéd teljes felvételét. Emellett levelet küldtek Marijan Kusticnak, a HNS elnökeként és Bruna Maricnak, a Labdarúgó Játékvezetők Bizottságának vezetőjének.

A Hajduk Marictól választ kért arra, hogy miért adtak meg a hazaiak vezető gólját, miért nem adták meg Marko Livaja találatát, és miért nem ítéltek büntetőt a vendégek javára egy kezezés miatt. Ezt követően tájékoztatták Kusticot, hogy kérték Maric nyilatkozatát.

Különösen érdekes lehet, hogy nem a Hajduk-szimpatizánsok és alkalmazottak az egyetlenek, akik szerint a hazai gól előtt a pálya közepén szabálytalanság történt, az egyik játékvezető is ezen a véleményen volt, derül ki a VAR-szobából származó részletből.

Az ügynek bizonyára lesz még folytatása. Korábban, Belgiumban a bíróság úgy döntött, a VAR hibás döntése miatt újra kell játszani egy élvonalbeli bajnokit.

Borítókép: Hajduk Split/Facebook

Videók